Akademie Cup (Den 1): Na úvod turnaje čtyři zápasy

Akademie Cup (Den 1): Na úvod turnaje čtyři zápasy

Aleš Strouha
22.06.2022
FAČR

Čtvrtý ročník Akademie Cupu odstartoval ve středu čtyřmi zápasy. V akci se objevily postupně všechny zúčastněné týmy a nejspokojenější byly RFA Plzeňského a Olomouckého kraje, které ve svých zápasech slavily výhry.

Středeční program Akademie Cupu odstartoval v 15 hodin odpoledne. Na Stadionu Přátelství a Stadionu Evžena Rošického souběžně začaly dvě utkání mezi RFA Ústeckého a Plzeňského kraje a také RFA Jihočeského a Pardubického kraje.

První tříbodový zisk na turnaji zaznamenali Západočeši, kteří díky brance Kdolského vyhráli 1:0. Ve druhém utkání se zrodila remíza 1:1, když za Jihočechy skóroval Matyáš Poturnay a za Východočechy Jan Zelinger.

Podvečerní zápasy přinesly ve Skupině 1 souboj RFA Moravskoslezského a Jihomoravského kraje. Vyrovnaný duel skončil také nerozhodným výsledkem, když na branku Součka odpověděl v závěru Tkačik.

Souběžně hraný duel na Stadionu Evžena Rošického skončil výhrou RFA Olomouckého kraje, který dokázal porazit RFA Vysočina 2:0, střelecky se prosadili Přibylka a Galík.

akademie-cup-vysledky-tabulky.jpg

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS